Jste zde

LPWAN – přední sít pro IoT v roce 2022

GSMA oznámila, že LPWA sítě jsou nastaveny tak, že dokáží přesáhnout 2G, 3G a 4G sítě a stanou se přední technologií pro připojení k Internetu věcí (IoT) s 1.4 miliardy připojení do roku 2022.Tyto údaje zdůrazňují, jak rychle se LPWAN rozvíjí. Tyto technologie jsou v současné době podporované 67 globálními mobilními operátory, výrobci zařízení, chipsetů, modulů po celém světě.

LPWA sítě jsou určené pro podporu IoT aplikace, které mají nízké přenosové rychlosti a vyžadují dlouhou výdrž baterie. Používají se pro širokou škálu aplikací, jako je sledování průmyslových aktiv, automatizaci budov, zdravotnictví – domácí péče, armáda, sledování bezpečnosti, vzdálené měření energií (voda, plyn, elektčřina), tzv. smart city - inteligentní parkoviště, automaty a městské osvětlení. 

Je jasné, že LPWA technologie bude znamenat revoluci pro Internet věcí. Licencované LPWA sítě doplňují a rozšiřují konvenční WAN sítě, což umožňuje obsluze optimalizovat stávající infrastrukturu mobilní sítě. Jedná se o kombinaci například 2G a 4G mobilní technologie a sítě WiFi, Bluetooth a Zigbee. Tyto licencované standardy umožňují optimalizaci stávající mobilní sítě prostřednictvím upgradu na LTE-M pro LTE sítě, zatímco NB-IoT může použít 2G a 4G spektrum. GSMA Mobile IoT iniciativa v současné době podporuje pilotní projekty v několika odvětví a očekává plné komerční nasazení na trh ještě letos. 

Mobile World Congress IoT 2017 
GSMA Global Mobile IoT Summit se koná od 27 února do 2. Března v Barceloně. Ale již v neděli, 26 února od 13:00 – 17:30 se bude konat konference průmyslových expertů, kteří nám prozradí plné využití mobilní IoT.

Další konference proběhne 1. března 2017 od 13:30 – 15:30, kde se experti budou věnovat právě LPWAN sítím a dozvíte se o nejnovějších pilotních projektech vybudovaných právě na sítích LPWAN. K vidění bude velký počet demonstrací LPWA technologií v hale 4 v Fira Gran Via.

Pro více informací nebo se zaregistrovat navštivte www.gsma.com/connectedliving/event/mobile-world-congress-2017/

Ohledně dalších aktivit na GSMA Mobile World 2017 se dozvíte na www.gsma.com/connectedliving/mobile-iot-initiative/

Hodnocení článku: