Jste zde

Nenechte si ujít Electronica 2016

Automotive, osvětlení a IoT budou hlavními tématy programu veletrhu v Mnichově od 8 do 11 listopadu. Letošní ročník veletrhu počítá s účastí 2800 vystavovatelů a připravuje 4 konference a 5 tematických fór.

Podle upoutávek je recept na veletrh jednoduchý. Stačí posbírat všechna poslední hesla, jako Automotive, Embedded Systems, Solid State Lighting, Wearables and Healthcare, cyber security a samozřejmě Internet of Things a udělat veletrh. V Mnichově bude možné vidět reálné dopady těchto hesel na polovodičový průmysl i na vývoj elektroniky. Například v Analog Devices vám na otázku co je nového odpoví, že Linear Technology, podobnou odpověď připravuje i Renesas. O dalších fůzích se dozvíme jistě během veletrhu.

Řada výrobců dnes akcentuje komplexní návrhy, které embedded modul obklopí všemi součástkami, potřebnými pro napájení i zpracování analogových signálů. To mohli udělat již dávno, nyní jim do karet nahrává všudypřítomná nutnost garance parametrů a certifikace. Všechny klíčové obory, zmíněné výše, jsou svázány bezpečnostními normami i technologickými standardy v případě veřejných služeb (IoT), také certifikací lokálního providera. Vývoj, tlačený časem i náklady, tedy stále častěji sahá právě po hotových ekosystémech, které certifikaci buď mají nebo usnadní její získání.

Tento trend posilují také otázky kybernetické bezpečnosti. Úniky a zneužití dat nebo útoky na zařízení mohou vyvolat nejen chaos mezi uživateli nebo v síťové infrastruktuře, ale také přímo ohrozit životy uživatelů. To se týká nejen lékařských zařízení, ale nyní již také automobilového průmyslu, který míří nejen k autonomnímu řízení, ale také k propojen komunikace vozidel. Již nyní se této otázky chytají dominantní hráči na trhu a potvrzují tak, že bez jejich součástek a doporučených systémů to nepůjde. Kulatý stůl, který se uskuteční hned první den veletrhu Electronica, tedy 8. listopadu, ukáže, jak moc je to aktuální. To napovídá i složení diskutujících: STM, NXP, Infineon.

Zajímavé bude sledovat také trendy v osvětlení, kde se LED systémy posouvají do úrovní vysokého výkonu. Regulace shora opět vítězí. Kromě neustálého srovnávání s rozžhaveným drátem, tedy klasickou žárovkou, musí nové osvětlení odpovídat řadě předpisů, včetně stále zelenějších produktů.

Vedle hlavních témat bude ale zajímavé sledovat i běžné oblasti, kde má vývoj zatím možnost volby, tedy technologie pro plošné spoje, EMS řešení, senzorika nebo pasivní součástky.

www.electronica.de
www.electronica.de/event-database.

 

Hodnocení článku: