Jste zde

Codian míří do skupiny ABB

Vysokorychlostní roboty Codian Robotics pro farmaceutický, potravinářský a nápojový průmysl i logistiku rozšíří nabídku ABB.

ABB v rámci akvizice Codian Robotics B.V. získala předního dodavatele delta robotů, primárně určených pro vysoce přesné aplikace typu pick-and-place. Součástí nabídky společnosti Codian Robotics je i řada robotů určených do provozů s vysokými nároky na hygienu, jako je farmaceutický či potravinářský a nápojový průmysl. Zatímco většina dnešních robotů v potravinářském a nápojovém průmyslu není určena k přímému kontaktu s potravinami, portfolio společnosti Codian Robotics obsahuje i roboty s hygienickým designem, vhodným pro bezpečné přímé zpracování potravin.

„Na trhu je díky pandemii onemocnění Covid-19 obrovská poptávka po robotech pro sběr a manipulaci, splňujících vysoké hygienické standardy. Zákazníci ABB z oblasti potravinářského a nápojového průmyslu, farmaceutického průmyslu a logistiky mají velký zájem o automatizační řešení, která umožní další fungování dodavatelských řetězců a současně ochrání zdraví zaměstnanců a zákazníků.
V budoucnosti tak bude ABB schopno poskytnout svým zákazníkům širší spektrum delta robotů a integrovaných řešení z jednoho zdroje, a dále tak podpoří svou strategii v oblasti integrovaných robotických řešení, která spojují automatizaci a robotiku do jedné platformy.

Společnost Codian Robotics sídlí v nizozemském Ede a i po akvizici bude nadále dodávat své výrobky zákazníkům napřímo. Akvizice byla podepsána a uzavřena dne 1. října 2020 a obě strany se dohodly na tom, že nebudou poskytovat informace o kupní ceně.

www.abb.com/robotics
https://www.codian-robotics.com/

Hodnocení článku: