Jste zde

Vodafone nabízí SIM karty NB-IoT a LTE-M jednotlivě

Potřebujete testovat zařízení v síti LTE-M nebo NB-IoT? IoT Easy Connect přináší předplacenou SIM, která bude kromě testů a vývoje  vhodná i pro provoz menšího počtu zařízení.

Pro podnikatele a firmy spustil Vodafone službu IoT Easy Connect. Ta je ideální pro projekty, které se nacházejí v počáteční fázi vývoje, nebo kde firmy potřebují vyzkoušet testovací provoz a menší počet zařízení. SIM karta za jednorázovou cenu nabízí konektivitu až na 10 let. IoT Easy Connect už Vodafone nabízí v Německu a nyní službu spouští Vodafone Business i pro své české zákazníky. Předplacená IoT SIM karta umožňuje komunikaci s různými typy zařízení a podle dostupnosti sítě se SIM karta v aktuální lokalitě připojí na síť 2G, LTE-M nebo NB-IoT. Samozřejmostí je dostupnost standardních protokolů jako OPEN VPN nebo MQTT.

Nová IoT Easy Connect SIM karta je dobitá na 1 GB dat, umožňuje odeslání 250 SMS ve 2G síti a stojí jednorázově 449 Kč bez DPH. Pokud individuální požadavky přesáhnou objem zahrnutých služeb, je možné si v portálu IoT Easy Connect SIM kartu kdykoli dobít dalším balíčkem dat o objemu 1 GB a 250 SMS za dalších 449 Kč bez DPH. Doba platnosti tarifu a SIM karty je 10 let a počítá se od doby odeslání SIM karty. Karta není určena pro hlasové služby a je dodávána pouze firmám a podnikatelům již od 1 kusu. Maximální objednávané množství je 500 SIM karet na zákazníka. Po uplynutí 10 let bude SIM karta deaktivována a je potřeba si objednat novou. Dobu platnosti SIM karty si může zákazník zobrazit v portálu IoT Easy Connect pod záložkou SIM Details.
SIM karta je dostupná ve fyzických formátech Mini-SIM (2FF), Micro-SIM (3FF) a Nano-SIM (4FF) nebo ve verzi průmyslový SIM čip (pouzdro DFN-8 pro pájení). Ten zabírá mnohem méně místa a odolá i extrémnímu prostředí. Zvládne téměř cokoli v teplotním rozsahu od -40 do +105 °C a lze ho objednat od počtu 50 kusů výše.

Součástí tarifu IoT Easy Connect je i portál, ve kterém může zákazník zakoupené SIM karty jednoduše spravovat a analyzovat. V portálu se nachází záznamy o tom, jak která SIM karta využívá data a SMS zprávy, uživatel také dostává upozornění o dosažení předplacených limitů. Zároveň zde snadno a rychle doobjedná nový tarif nebo jakoukoli SIM kartu jednoduše deaktivuje.

https://www.vodafone.cz/firmy-a-korporace/internet-veci/iot-easy-connect/

Hodnocení článku: