Jste zde

Synopsys kupuje Ansys

Akvizice kombinuje lídry v oblasti technologie návrhu polovodičů, simulací a analýz a řešení potřeb zákazníků v oblasti fúze elektroniky a fyziky s využitím umělé inteligence.

Spojením průkopnické automatizace elektronického návrhu polovodičů (EDA) společnosti Synopsys se širokým portfoliem simulací a analýz společnosti Ansys vznikne lídr v oblasti 
"Megatrendy umělé inteligence, rostoucích požadavků na životní cyklus čipů  a softwarově definovaných systémů vyžadují vyšší výpočetní výkon a efektivitu tváří v tvář rostoucí systémové složitosti. Spojení špičkových řešení EDA společnosti Synopsys s prvotřídními simulačními a analytickými schopnostmi společnosti Ansys nám umožní poskytovat holistický, výkonný a bezproblémově integrovaný přístup k inovacím z křemíku do systémů, který pomůže maximalizovat schopnosti technologických výzkumných a vývojových týmů v široké škále průmyslových odvětví," řekla Sassine Ghazi, prezident a generální ředitel společnosti Synopsys. "Jedná se o další logický krok našeho úspěšného sedmiletého partnerství se společností Ansys a těším se na úzkou spolupráci s Ajei a talentovaným týmem společnosti Ansys, abychom si uvědomili výhody tohoto spojení pro naše zákazníky, akcionáře a zaměstnance."

Od svého založení před 37 lety je Synopsys průkopníkem inovací v oblasti polovodičů, který mění svět v oblasti výpočetní techniky, sítí a mobility, a nyní umožňuje novou éru všudypřítomné inteligence. Tradice Ansysu přesahuje 50 let. Kombinace technologie EDA Synopsysu se zavedenými simulačními a analytickými nástroji Ansys může zákazníkům poskytnout komplexní, výkonný a systémově zaměřený přístup k inovacím. Všichni zákazníci společnosti Ansys, včetně těch, kteří nepůsobí v polovodičovém průmyslu, mohou těžit z přístupu ke komplexnímu portfoliu produktů a technologií, které budou hnací silou inovací. Spojení posílí strategii Silicon to Systems společnosti Synopsys jak v hlavním segmentu EDA, tak ve vysoce atraktivních přilehlých růstových oblastech, jako je mimo jiné automobilový průmysl, letecký průmysl a průmysl, kde má společnost Ansys zavedenou přítomnost a úspěšné zkušenosti s uváděním na trh.

https://www.synopsys.com/

Hodnocení článku: