Jste zde

SMART CITY EXPO PRAHA 2016

Datum: 
Úterý, 6. Prosinec 2016

Konference SMART CITY EXPO 2016, která se uskuteční 6. prosince 2016 v novém kongresovém centru PVA EXPO Praha Letňany, nabídne ve svém programu i praktické ukázky chytrých řešení pro města a obce.
 

Společnosti Siemens a Atos společně s městskou částí Praha 3 představí v předvečer konference i přímo na ní systém chytrého parkování. „Parkování v Praze je obrovský problém. A proto přicházíme s projektem tzv. parkovacích systémů, využívajících různých senzorik a čidel, které snímají parkování. Rozeznávají tak volná místa nebo vám dokonce umožní rezervovat si samotné místo. Pilotním projektem se stane Havlíčkovo náměstí v Praze 3,“ vysvětluje místostarosta Alexander Bellu (ODS).

Společnost O2 IT Services se zase pochlubí zkušenostmi ze svozu odpadu v Kolíně, opět s praktickou a živou ukázkou. Odpadové hospodářství a vytváření vhodných podmínek pro třídění odpadů je totiž pro většinu měst a obcí náročnou činností. „Chytré“ řešení odpadového hospodářství nemusí být složité. „Zveme vás na živou ukázku, jak lze jednoduše monitorovat hladinu odpadů v kontejnerech, optimalizovat sběrnou síť města a díky online informacím motivovat občany ke třídění odpadu,“ vysvětluje Petr Žákovec, zástupce partnera konference O2 IT Services.

Virtuální model chytrého města představí prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr. h. c., děkan dopravní fakulty ČVUT.

Pořadateli konference SMART CITY EXPO jsou společnosti Amden a Gatum Advisory. „Na jedné straně jsou města a obce, hledající chytrá řešení, na druhé pak firmy, které tyto technologie vyvíjejí. Našim cílem je spojit, nejlépe na jednom místě,“ vysvětluje ředitelka pořádající agentury Amden Petra Elmerová.

www.smartcityexpo.cz