Jste zde

Začíná Embedded World 2024

Nejvýznamnější akce výrobců elektronických součástek a vývojářů v Evropě probíhá tradičně v Norimberku od 9. do 11. dubna.

Embedded World patří mezi ty akce, na které se vyplatí vyrazit i z Česka. Nejen že na norimberské výstaviště dorazíte od českých hranic za hodinu a půl, ale na rozdíl od řady dalších veletrhů zde můžete vybírat z kvalitního konferenčního programu a networkingových akcí. 
Konference embedded world (ewC) poskytuje hloubkový pohled  do mnoha současných i budoucích témat, která se týkají tohoto odvětví. Koná se po všechny tři dny výstavy. "Podařilo se nám sestavit velmi zajímavý program s více než 240 prezentacemi," říká s potěšením předseda ewC prof. Axel Sikora. První dva dny zahájí svým vystoupením Dr. Salila Raj (AMD) a Fiona Treacy (Analog Devices).

Konference o elektronických displejích (edC) se etablovala jako přední průmyslová událost v Evropě díky své jedinečné kombinaci s oblastí elektronických displejů. "V roce 2024 se můžeme těšit na rekordní počet přednášek a příspěvků," říká profesor Karlheinz Blankenbach, předseda konference o elektronických displejích. Ve dnech 10. a 11. dubna se uskuteční více než 75 odborných příspěvků uspořádaných do 18 sekcí.

Nečekaně velký prostor budou mít také startupy. Odvětví embedded elektroniky vzkvétá díky inovacím, které jsou často poháněny začínajícími podniky. "Chceme mladým společnostem v oboru vestavěných systémů nabídnout co největší podporu," vysvětluje Weyerer. "Z tohoto důvodu jsme zřídili druhou start-upovou zónu."Dvě plně obsazené sekcenajdete v halách 3A a 5.
"Ve spolupráci s BayStartUP jsme také iniciovali networkingovou akci 'investorské fórum', abychom pomohli propagovat start-upy," dodává Weyerer. "Cílem je vybudovat most mezi nedávno založenými podniky, osobami s rozhodovací pravomocí a světem financí."

Připraven je také studentská den ve čtvrtek 11.dubna. Mladí odborníci se mohou těšit na informativní projev profesora Yungang Bao, zástupce ředitele a profesora Institutu výpočetní techniky Čínské akademie věd; na shromáždění ke Dni studentů a bude mnoho příležitostí k plodným dialogům.
Dalším vrcholem bude expertní panel c-level@embedded-world, kde budou vrcholoví manažeři diskutovat nejen o technických, ale i strategických otázkách v oblasti embedded průmyslu.

https://www.embedded-world.de/en/conferences-programme/embedded-world-conference 
https://www.embedded-world.de/en/conferences-programme/electronic-displays-conference 

Hodnocení článku: