Jste zde

4. ročník konference o Internetu věcí IQRF Summit 2019

Zveme vás na již 4. ročník konference o Internetu věcí s bezdrátovou technologií IQRF. Za poslední rok se událo mnohé jak ve vývoji samotné technologie IQRF, tak v rozvoji IoT projektů, které jsou na ní postavené. Přijďte zjistit, jaká vylepšení vám do života může přinést Internet věcí. Nezapomeňte si objednat levnější vstupenky v režimu „early bird“ nejpozději do 31. ledna 2019.

Technologie IQRF je díky svým vlastnostem vhodná k použití v projektech vyžadujících spolehlivý a bezpečný bezdrátový přenos dat, a to obousměrně. Potřebujete svá zařízení občas aktualizovat nebo s nimi komunikovat po skupinách? Potřebujete je ovládat nebo z nich sbírat data i v prostředí, kde by jiný bezdrát měl problém, případně vyžadujete kromě vzdáleného přístupu také lokální autonomii nezávislou na internetu? Máte vysoké nároky na nízkou spotřebu? Vyzkoušejte IQRF!

Funkce IQRF

IQRF je ověřená bezdrátová technologie, která může být snadno integrována do jakéhokoli elektronického produktu díky připraveným transceiverům, což výrazně snižuje čas uvedení na trh. Zařízení, která komunikují stejným jazykem pomocí příkazů IQRF DPA, jsou plně interoperabilní.

IQRF je komplementární technologií k dalším standardům (mobilní přenos, Wi-Fi, Ethernet), využívá stávající komunikační infrastrukturu, umožňuje lokální autonomii v bezdrátové mesh síti.

Tato technologie je snadno použitelná, bezpečná a interoperabilní, což umožňuje budovat sítě s extrémně nízkou spotřebou a perfektními RF specifiky. Transceivery IQRF komunikují obousměrně dostačující rychlostí 20 kbps. Mohou být spravovány vzdáleně.

Online IQRF repozitář obsahuje všechny potřebné informace všech produktů certifikovaných na IQRF interoperabilitu. Aplikace, brány a cloudy mohou získat informace o zařízeních podle HWPID, které produkt obsahuje. V repozitáři lze najít seznam zařízení, popisné informace o nich, ovladače a aktualizační balíčky.

IoT projekty s IQRF

V oblasti chytrých měst najdete projekty řízení dopravy, monitoringu parkování a průjezdu vozidel, zajištění bezpečnosti na železnicích či monitoring venkovního ovzduší.

V oblasti chytrých budov můžete zjišťovat parametry vnitřního ovzduší, můžete automaticky řídit vzduchotechniku nebo ovládat světelné a tepelné podmínky v budovách.

V oblasti průmyslu můžete ovlivňovat prostředí, v jakém pracují vaši zaměstnanci a v jakém vznikají vaše výrobky, můžete zařízení řídit a snímat z nich potřebné parametry, zjišťovat pozici strojů ve výrobních halách a hlídat bezpečnost práce.

Případové studie již zrealizovaných projektů najdete na webu IQRF Alliance - www.iqrfalliance.org/case-studies. Mnoho dalších projektů se realizuje a můžete se s nimi seznámit právě na IQRF Summitu.

Termín: 9. - 10. dubna 2019
Místo: Clarion Congress Hotel Prague
WWW: www.iqrfsummit.org

Na fotografie, videozáznamy, prezentace a zprávy z minulého ročníku se můžete podívat na www.iqrfsummit.org/2018.

Hodnocení článku: