Jste zde

2020: očekává se zvýšení zájmu o autonomní roboty na českém trhu

Mobile Industrial Robots očekává v roce 2020 na trhu střední a východní Evropy  významné rozšíření poptávky. Potenciál trhu v segmentu „servisních robotů“ v příštím roce potvrdila i zpráva World Robotics 2019 od Mezinárodní federace pro robotiku IFR.

Trh s logistickými systémy postavenými na konceptu AMR robotů podle zprávy IFR roste, v roce 2018 dosáhl 61% růstu,“ řekl Jesper Sonne Thimsen, Sales Director regionu CEE v Mobile Industrial Robots. „Podniky z výrobního sektoru a na nich navazujících odvětví si v roce 2018 pořídily 111 000 robotů na podporu logistiky. Co do rychlosti přijetí AMR technologií překonává region CEE naše očekávání. Příklady nasazení našich robotů ve slovenském Visteonu či polském Whirlpoolu ukazují, že pro stále více lokálních výrobních společností je optimalizace interní přepravy s pomocí mobilních robotů ideálním řešením jejich potřeb. Očekáváme proto další zvýšení zájmu i v roce 2020.“

Automatizace interní logistiky po celém světě

V průběhu letošního roku byly roboty MiR nasazeny v mnoha firmách z různých odvětví. Významný podíl projektů je z automobilového průmyslu, jako byl například Visteon na Slovensku a Mexiku, Ford ve Španělsku a Toyota ve Spojených státech. Automatizace interní logistiky s využitím robotů MiR byla realizována také v jiných výrobních firmách jako Whirlpool v Polsku, Stera ve Finsku, Cabka Group v USA nebo Bossard v Číně.

http://www.mobile-industrial-robots.com 
https://ifr.org/

 

Hodnocení článku: