Jste zde

Čipová technologie a vodík – recept na HERMES Startup AWARD 2024

Prestižní ocenění HERMES Startup AWARD letos získala mladá společnost Archigas se sídlem v německém Rüsselsheimu. Oceněný produkt je kompaktní senzor odolný proti vlhkosti pro rychlé, přesné a spolehlivé měření obsahu vodíku.

Princip senzoru je založen na pokročilé funkci měření tepelné vodivosti na mikročipu a byl vyvinut ve spolupráci s RheinMain University of Applied Sciences. Vývojem senzoru Archigas významně přispívá k bezpečné výrobě, skladování a využívání vodíku. Průkopnická technologie vyvinutá společností Archigas vyniká svými ultrakompaktními rozměry, robustní konstrukcí, rychlými měřicími schopnostmi a širokou škálou potenciálních aplikací, pro které ji lze použít.

 
"Vodíkové technologie hrají ústřední roli v transformaci průmyslu směrem k udržitelnosti a jsou klíčovým prvkem energetického systému budoucnosti. Aby bylo možné plně využít jejich potenciál, je naprosto nezbytné rychle přeměnit inovativní nápady na skutečné aplikace. Start-upy, jako je Archigas, v tom hrají klíčovou roli," říká Prof. Dr.-Ing. Holger Hanselka, prezident Fraunhoferovy společnosti a předseda poroty HERMES Startup AWARD.

Cenou HERMES Startup AWARD Deutsche Messe každoročně oceňuje společnost, která je mladší pěti let a jejíž produkt nebo řešení vykazuje obzvláště vysokou úroveň technologických inovací. Cena je tradičně předána na slavnostním zahájení veletrhu HANNOVER MESSE. 

https://www.hannovermesse.de/en/
https://archigas.de/

Hodnocení článku: