Jste zde

Akcelerace evropského vývoje v roce 2024

Mike Slater, viceprezident společnosti DigiKey pro globální rozvoj obchodu, nabízí inženýrům a designérům pololetní pohled na trh distribuce elektroniky.

Distribuční trh je nyní v zajímavém bodě. Víme, že průmysl je uprostřed klesajícího cyklu. Současně ale vidíme velkou aktivitu, protože když se průmysl zpomalí, firmy začnou výrazně inovovat a snaží se přijít s novými produkty a řešeními, aby stimulovaly poptávku. Očekáváme, že uvidíme známky další inovační aktivity s dalšími novinkami a projekty, které se budou naplňovat v polovině roku. Doufejme, že do konce roku přiměřeně vzroste poptávka po elektronických součástkách s tím, jak se technologie vyvíjí.
Jednou z hlavních výhod toho, že jsme soukromá společnost, je, že můžeme plánovat tyto klesající tržní cykly a zároveň pracovat s dlouhodobější strategií. V letošním roce se bude dále rozvíjet řada klíčových vertikálních trhů v Evropě, včetně obnovitelných zdrojů energie, elektrických vozidel, mobilních sítí, internetu věcí a umělé inteligence (AI).

Podpora aktivit na trhu v Evropě

DigiKey pokračuje v investicích do své infrastruktury, systémů a skladových zásob, aby v příštích několika letech podpořila všechny své evropské zákazníky v našem sektoru. Naším cílem v regionu EMEA je urychlit pokrok inženýrů, vývojářů a nákupčích a zároveň usnadnit a zefektivnit interakci s DigiKey.

Našim evropským zákazníkům nabízíme největší výběr elektronických součástek na světě, které jsou skladem a jsou k dispozici k okamžité expedici, a můžeme dostat produkty do rukou zákazníků v Evropě již za 48 hodin. DigiKey chce na trh EMEA dodávat i nejnovější produkty od spolehlivých evropských dodavatelů. Ti musí plnit přísná kritéria a požadavky na dodavatele, včetně kvality produktů, autorizace značky, souladu s průmyslovými standardy, spolehlivosti, pojištění odpovědnosti a schopnosti plnit požadavky zákazníků.

Spolehlivé a neustále se vyvíjející služby

Kromě produktů, které urychlují technologické inovace, podporuje společnost DigiKey inženýry také množstvím digitálních řešení a nástrojů, které zefektivňují jejich práci. Na našich webových stránkách www.digikey.cz publikujeme stovky článků, blogů, webinářů a videí a máme další digitální aktiva, jako je naše TechForum pro řešení problémů a Maker.io web pro projekty a nápady.

Spustili jsme také Inovační centrum jako webové prostředí, které pomáhá inženýrům a designérům představit DigiKey a naše produkty a služby. Nedávno jsme také spustili novou webovou stránku věnovanou průmyslovému sektoru, která se zaměřuje na řešení pro robotická ramena, AGV a dopravní pásy.
DigiKey pokračuje v investicích do robustnějších a prediktivnějších funkcí vyhledávání na webu, vyšších úrovní zásob a zvýšené automatizace ve skladu DigiKey, což vše přináší výhody zákazníkům tím, že poskytuje snadný a efektivní průzkum, nakupování a doručování.

Nadcházející trendy a strategie

Bezdrátová konektivita, průmyslová automatizace a elektrifikace, chytré senzory, řešení napříč architekturami a rychlé prototypování – to vše jsou klíčové technologické trendy letošního roku. Nejvíce diskutované trendy poslední doby souvisejí s umělou inteligencí a daty. Mnoho firem začíná pronikat pod povrch a zkoušet věci, které mají potenciál dlouhodobě výrazně změnit způsob, jakým podnikáme. Jsme nadšeni, že můžeme pomoci inženýrům, designérům a tvůrcům urychlit pokrok v těchto prostorách.

V Evropě si i nadále vedou dobře čistá automatizace a řízení, energetika, automobilový průmysl a doprava, elektrifikace a letecký průmysl. Z dlouhodobého hlediska jsme velmi optimističtí, že elektronický byznys a průmysl se bude i nadále rozvíjet v oblastech, které jsme v minulosti neviděli. Chceme zdůraznit, jak důležitý je evropský region pro společnost DigiKey. Tento region je vždy hnací silou inovací a poptávky. V letošním roce jsme se zaměřili na vynikající vyřizování zakázek a zákaznickou zkušenost pro naše evropské zákazníky.

V loňském roce jsme výrazně rozšířili skladové zásoby, abychom v tomto odvětví nabídli nejširší dostupnost produktů k okamžité expedici, a jsme nadšeni odezvou zákazníků. 4. čtvrtletí 2023 jsme uzavřeli s o více než 10 % více novými zákazníky než ve 4. čtvrtletí 2022. Růst počtu zákazníků, který jsme zaznamenali na konci roku 2023, přímo koresponduje s nárůstem aktivity v oblasti nového designu, který jsme zaznamenali na začátku roku, a je pozitivním znamením pro budoucnost společnosti DigiKey a celého odvětví.

Mike Slater, viceprezident společnosti DigiKey pro globální rozvoj obchodu

Obchodní cíle pro zbytek roku 2024

Po zbytek letošního roku plánujeme stavět na našich základech vysoce výkonných týmů, silné digitální strategie a vynikající provozní dokonalosti, které společně povedou k našemu růstu v oblasti zásob, elektronického obchodování, dodavatelských služeb a nových trhů a geografických oblastí.  
Očekáváme, že díky těmto strategiím porostou naše tržby a roční počet zákazníků, rozšíříme náš podíl na trhu a spolu s tím sortiment a dostupné zásoby. Všechny tyto pokroky jsou přínosem pro naše evropské zákazníky a těšíme se, že překonáme jejich očekávání v roce 2024 i v dalších letech.

Hodnocení článku: